Zadnja dirka zame v letošnji sezoni je bilo Svetovno prvenstvo v 24-urnem kronometru v Borrego Springsu (ZDA). Na dirki se je zbralo več kot 100 tekmovalcev. Od najboljših na svetu je manjkal le štirikratni zmagovalec RAAM-a Avstrijec Strasser zaradi utrujenosti po podiranju mojega svetovnega rekorda v 24-urni vožnji pred dvema tednoma. Konkurenca je iz leta v leto močnejša, letos je bilo prisotnih kar 17 držav. Dirka poteka s startom in ciljem v središču Borrego Springsa in poteka 22,5 ur na 29km dolgem krogu, v zadnji uri in pol pa tekmovalce preusmerijo na krajši krog dolžine 7,7km.

Start dirke je potekal v valovih, najboljših 20 nas je startalo točno ob 17h po lokalnem času, naslednje skupine pa z zamikom ene minute. Prvi krogi so bili kot običajno ekstremno hitri, povprečna hitrost po štirih urah je bila več kot 38km/h. Do trenutka, ko mi je počila zračnicav šestem krogu dirke sem bil v boju za zmago tudi v absolutni konkurenci. Z vožnjo po prazni gumi do startno-ciljnega prostora in menjavo kolesa sem izgubil dobri dve minuti, ki jih v nadaljevanju nisem mogel nadoknaditi. Okoli polovice dirke sem prehitel konkurenta zmago v kategoriji Chrisa Hopkinsona za en krog in si tako že zagotovil prvo mesto. Še vedno sem se moral potruditi, ker je bil eden izmed ciljev ponovno prevoziti več kot 800km oz. 500milj. To mi je tudi uspelo, prevozil sem 811km in postal letošnji svetovni prvak v 24-urnem kronometru v kategoriji 50-59 let. V absolutni konkurenci je zmagal Nemec Martin Bendszus z rezultatom 822km, drugo mesto je osvojil Francos Jean Luc Perez z 816 prevoženimi kilometri, tretje mesto je pripadlo meni.      

Vesel sem, da se je sezona zaključila z zmago, saj je bilo svetovno prvenstvo v 24-urnem kronometru eden izmed glavnih ciljev sezone. Seveda sem si želel tudi zmage v absolutni konkurenci, ampak tokrat sta bila enostavno dva močnejša od mene. Kljub temu sem izredno zadovoljen s prevoženo razdaljo, saj sem eden izmed peščice ultra-kolesarjev, ki na 24-urnih dirkah dosegam razdalje nad magično mejo 500 milj (800km). Zdaj pa nekaj zasluženega počitka in planiranje nove sezone, v kateri imam ponovno visoke cilje.