V sklopu projekta Sprejmeš izziv?, se je 20 Petrolovcev podalo na nepozabno kolesarsko popotovanje po rovih rudnika Mežica. 17. junija 2017 so opremljeni z rudarskimi čeladami in naglavnimi svetilkami zajahali gorska kolesa in se na Igrčevem v Črni spustili na dobri dve uri trajajočo kolesarsko pot. Za dodatno motivacijo udeležencev izziva je poskrbela slovenska alpska smučarka in članica Team Petrol Ana Drev, ki je smuči tokrat zamenjala za kolo.

Dandanes ljudje kolesarimo praktično povsod, po ravnem, v hribih, okrog jezer, na morju, tisti najhitrejši pa tekmujejo na velodromih. Kaj pa kolesarjenje pod zemljo? Sliši se dokaj izvenzemeljsko kajne? Pod goro Peco je to nekaj povsem običajnega, namreč Družba Podzemlje Pece organizira vodeno kolesarjenje, kjer lahko prekolesarite več kot 5 kilometrov edinstvene podzemne poti.

Petrolovi zaposleni so ta prav poseben izziv sprejeli in z odliko opravili s temačnimi rovi rudnika Mežica. Vse skupaj se je začelo v Infocentru Geoparka Karavanke in Podzemlje Pece, na Glančniku v Mežici. Razdeljeni v dve skupini in toplo športno oblečeni (v rudniku je stalna temperatura 10°C) so se skupaj z vodniki odpravili do vhoda v rudnik na Igrčevem v Črni. V notranjosti rudnika so kulise zares posebne, kajti ne zgodi se ravno pogosto, da lahko s kolesom prikolesarimo do starih rudarskih vozičkov, ki nas popeljejo v čase, ko je rudnik Mežica še aktivno obratoval. Iz podzemlja so Petrolovci prišli na Bregu nad Mežico, od koder jih je čakala le še »ciljna ravnina« do izhodiščne točke na Glančniku. Skupaj torej 2,5 ure kolesarjenja, ki poteka v rekreativcem prijaznem tempu.

Projekt Sprejmeš izziv?

Zaposleni v Petrolu bodo v letu 2017 še posebej aktivni, saj jih čaka vrsta izzivov iz najrazličnejših športnih področij. Program Sprejmeš izziv? ponuja vsak mesec po en izziv – vsakič v drugi športni panogi. Ekipa Zdravo v Petrolu, ki je odgovorna za to, da je projekt Sprejmeš izziv? zaživel, si želi, da zaposleni preko športnih izzivov spletejo še bolj trdne, manj formalne vezi, ob tem pa naredijo še nekaj za svoje telo in duha. Inovativnost projekta dokazuje tudi posebej za ta namen ustvarjena aplikacija, preko katere se Petrolovci lahko prijavljajo na izzive, preberejo vse potrebne informacije o izzivih in med drugim tudi izzovejo sodelavce, da se jim pridružijo na kateri od športnih dogodivščin.

Ustvarjalnost je ena od petih osrednjih vrednot Petrola in projekt Sprejmeš izziv? zagotovo spada med prave odgovore na vprašanje: »Kako zaposlenim v podjetju ponuditi nekaj več, nekaj drugačnega in edinstvenega?«.