Select Page

V akciji Petrolova popotnica odkrivamo skrite kotičke Slovenije na kolesih – na poti vedno v dobri družbi prijateljev in Petrolove energije. Od maja do julija nam na Petrolovi Facebook strani pomagajte izbrati kraj, v katerem bomo za vas odkrivali lepote Slovenije. Po vsakem izletu vas čaka še reportaža, da si boste katero od želenih točk ogledali tudi vi.

Veseli bomo tudi vaš popotnih zgodb na kolesih, ki jih z nami lahko delite z uporabo #sKolesomNaPoti na Instagramu in Facebooku.

Oglejte si video Petrolove popotnice v Bohinju:

Poti do krajev, ki jih obiskujemo v akciji Petrolova popotnica, vedno vodijo mimo bencinskih servisov Petrol, na katerih ne poskrbimo samo za motorna vozila, temveč tudi za kolesa. Na postankih si privoščimo okusen Fresh zajtrk in Kavo na poti, še zadnjič pregledamo kolesa in po potrebi napolnimo zračnice in opravimo druge manjše servise na kolesu. Dobro založene police poskrbijo, da je tudi v nahrbtniku dovolj energije za okrepčilo na kolesarski poti.

KOLEDAR PETROLOVE POPOTNICE

Akcija Petrolova popotnica poteka od maja do julija. Ob ponedeljkih vas na Petrolovi Facebook strani čaka anketa, v kateri izbirate kraj, kamor za vikend potuje ekipa Petrolove popotnice ali pa ugibate, v katerem kraju se skriva znamenitost na fotografiji.

V juniju, ko se bo ekipa, ki pripravlja akcijo Petrolova popotnica, pripravljala na organizacijo večdnevne gorsko kolesarske prireditve Trans Julius, boste lahko sodelovali v Facebook anketah, v katerih boste ugibali, kje se nahajajo manj znane znamenitosti slovenskih krajev in spremljali utrinke tekmovalcev na Trans Juliusu.

Prav tako pa se jim tudi sami lahko pridružite na dveh osrednjih brezplačnih koncertih, in sicer:

  • junija v Bohinju na koncertu perspektivne slovenske indie rock skupine Koala Voice (od 21. ure dalje na Tržnici v Bohinjski Bistrici)
  • junija v Cerknem na koncertu skupin Rock Arena in Tribute to AC/DC (od 19. ure dalje v Bike&Fun Parku Cerkno)

V juliju pa vas ponovno vabimo, da z nami odkrivate lepote Slovenije s kolesom na poti, kjer bomo tri tedne vsak konec tedna po vaših željah raziskovali skrite kotičke Slovenije.

OBJAVLJENE VSEBINE

Brez gneče do najlepših razgledov na Blejsko jezero

Dolina Završnice je skrita pod najvišjim vrhom Karavank, Stolom, in mnogokrat spregledana v gneči sosednjih turističnih biserov. Poleg tega je dom enega najstarejših slovenskih gorsko kolesarskih klubov Završnica. Pred dobrimi 100 leti je dolina dobila tudi...

Kolesarska nedelja, ki bi lahko trajala ves teden

Če smo nekoč v Tržič zahajali zaradi čevljev in se o njem največ pogovarjali zaradi Šuštarske nedelje, je danes zibelka slovenskega čevljarstva daleč od starega industrijskega mesta. Ni eden tistih krajev, ob katerih bi na prvo žogo pomislili na kolesarstvo, a temu ne...

Iskanje nekoč največjega slovenskega slapa

Jezersko je eden tistih krajev, do katerega tudi iz prestolnice v poletju vodi cesta, na kateri ne boste stali v zastojih. A poleg hitrega dostopa ima kraj, ki se kot prvi v Sloveniji ponaša z nazivom Gorniška vas, nešteto lepot in odlični poti za cestne in gorske...

Turkizno jezero, ki letos praznuje 80 let

Dolina Soče je ena izmed bolj popularnih destinacij za poletne osvežitve, ko v mestih temperature presegajo 30 stopinj. Na njenem skrajnem jugu leži jezero, ki letos praznuje 80 let. Akumulacijsko jezero na Mostu na Soči je nastalo leta 1938 ob izgradnji...

Bohinjski planinski raj, odmaknjen od poletnega vrveža

Bohinj je za vsakega kolesarja kraj, ki ponuja številna doživetja in v poletnih dneh pravo osvežitev. Čeprav je kraj v poletju na najbolj znanih točkah nadpovprečno obiskan, smo v akciji Petrolova popotnica raziskali eno tistih planin, kjer boste tudi v poletnih dneh...

Upravljanje s piškotki

Upravljavec spletnih mest na domeni petrol.si, PETROL d.d., Ljubljana, uporablja piškotke za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletnih portalov ter štetja uporabnikov na spletnem mestu. Uporabljamo tudi piškotke, izdane s strani Google inc.

Piškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik, z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.
Uporabljamo naslednje piškotke:

Skupina 1: so ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršnokoli interakcijo s spletno stranjo, ki gre preko klikanja na enostavne povezave. Za te piškotke nam ni potrebno dobiti vaše privolitve.

Skupina 2: z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta se strinjate z namestitvijo te skupine na vaš računalnik.

Skupina 3: so piškotki partnerskih storitev, kot so: Facebook, Twitter, Google idr. Če se z uporabo teh ne strinjate, piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije spletnega mesta ne bodo na voljo.

Več o uporabi piškotkov si preberite v Pojasnilih glede uporabe spletnih piškotkov..

Če se z namestitvijo piškotkov vseh treh skupin strinjate, kliknite »Strinjam se«. Če kliknete »Želim anonimnost«, se bodo namestili zgolj piškotki iz skupin 1 in 2.
Namestitev piškotkov iz skupine 2 lahko preprečite s klikom na kljukico na dnu Pojasnil glede uporabe spletnih piškotkov.
Vašo izbiro boste na tej napravi lahko vedno spremenili.

(One cookie will be set to store your preference)