• Kilometrina: 140 km
  • Čas ture: 4-5 h
  • Višinska razlika: 700 m

Kolesarjenje po trasi okrog Gardskega jezera je zares lepo in zanimivo doživetje, saj se vozimo skozi turistično urejene kraje, kjer so vozniki obzirni do kolesarjev in nas ves čas spremlja lepo cestišče.

Če startamo spodaj na južnem delu, bomo tam srečali najbolj impozantno mesto Sirmione.  Kot nekakšno šilo je zajedeno v jezero. Če gremo potem po vzhodni strani poti severu, se vozimo mimo in skozi mesta, kot so Bardolino, Malcesine in vse tja gor na sever do Rive. Čaka nas nekaj krajših klancev, a vseeno nič strašnega, saj se na celotnem krogu, ki meri 140 km, nabere za komaj 700 višinskih metrov.

Po zahodni obali navzdol pa je na nekaterih mestih nekoliko bolj delikatna situacija, saj gre cesta skozi par predorov, ki niso osvetljeni in je treba biti bolj pozoren na promet za nami.

Kakorkoli, če se ne ustavljate dosti, vam bo čas minil tik-tak. Tudi hitrost se da vseskozi držati na dokaj visoki ravni, tako da se po 4-5 urah kolesarjenja lahko privoščite eno pravo italijansko pizzo in pivo – le mošnjiček boste malo bolj odprli kot v Sloveniji.